dimarts, 30 d’octubre del 2018

Presentació d'Esquerra en Positiu

8/10/18

Esquerra en Positiu: un nou partit que busca el vot d’esquerres no nacionalista

La Casa Golferichs, una històrica casa modernista de Barcelona situada a la Gran Via de les Corts Catalanes al barri de l'esquerra de l'Eixample, va ser el lloc escollit per Esquerra en Positiu per fer la seva presentació oficial. El nou partit polític ja havia fet una roda premsa el 12 de Juliol a l ́Arc de Triomf, però ahir era la seva posada de llarg.

Esquerra en Positiu es presenta com un partit que defensa la igualtat, els drets socials, l'estat del benestar i es reconeix com no nacionalista. "En aquest país (referint-se a Espanya) fa falta una esquerra que no sigui nacionalista. El nacionalisme dels partits d’esquerres d’avui és el culpable que molts votants hagin decidit votar a partits de dretes", explicava Pedro Mercado, portaveu del partit, qui a través d'una pantalla amb un missatge gravat, va ser el primer a parlar. Aquest partit neix, segons va dir Pedro Mercado, per combatre el nacionalisme gràcies a "una esquerra nítida, definitiva i desacomplexada que treballarà per impedir que la gent d’esquerres es converteixi en gent de dretes”.
Mercado va afegir que Esquerra en Positiu no és un partit que pensi en pactes o ser la crossa de cap altre partit polític sinó que vol guanyar a les urnes. I ho deia amb molt d’entussiasme. Mercado, que va ser membre de l’executiva d’EUiA, ha fet una crida a tots els membres i votants de la corrent federalista de Podem per seure a parlar i definir un projecte comú.
Abans d'apagar la pantalla i, per tant, desconnectar de Pedro Mercado, va llençar un missatge a la quarantena justa de persones que hi havia a la sala: "¡Salud, rebeldía y victoria, compañeros!".
El missatge va ser aplaudit durant un parell de minuts. Un missatge que demana victòria a través d'una rebel·lió de la nova esquerra no nacionalista cap a les altres esquerres. Entre aplaudiments i converses de baix to entre els assistents elogiant el discurs de Mercado, Pilar González, l'única dóna ponent, ja es preparava per agafar el torn de paraula.
El principal missatge que l'afiliada del partit va llençar va ser de crítica a la sanitat i el model educatiu i d’immersió a Catalunya. “Les polítiques socials i la sanitat pública que tenim no funcionen. La immersió lingüística a Catalunya és un problema”, va dir Pilar González. A més va demanar que, com a mínim, el 25% de les classes a Catalunya s’haurien de fer en castellà. La de Pilar González va ser una intervenció molt dura i crítica contra les polítiques educatives i lingüístiques que s’han fet a Catalunya des de la instauració de la democràcia.

Abans de parlar Carles Jiménez Villarejo i Paco Frutos, que eren els més esperats, van intervenir cinc persones més, entre elles José Rosiñol, president de Societat Civil Catalana. Tots en la mateixa línia crítica a les esquerres actuals i al nacionalisme com a gran mal de la societat catalana. Destacar que la de Manuel Gómez Acosta, ex dirigent de CCOO, va ser l’única intervenció en català de les nou que hi va haver Això, tenint en compte que la presentació es feia a Barcelona, és un detall prou significatiu.

Cap a quarts de vuit del vespre va venir el plat principal de la nit. Carlos Jiménez Villarejo, ex fiscal anticorrupció conegut pel cas Banca Catalana contra Jordi Pujol i altres consellers de l’entitat, va intervenir passats 45 minuts des de l’inici de l’acte. Els assitents esperaven la seva intervenció i es va notar en el silenci que es va fer a la sala de la casa Golferichs i com es van omplir totes les cadires. L'ex fiscal anticorrupció i ex eurodiputat per Podem va començar dient que l’actual esquerra espanyola és “covard i taïdora”. Jiménez Villarejo va afegir que l'esquerra s'està oblidant cada cop més de la classe treballadora i obrera per apropar-se a la burgesia. "La conseqüència de deixar de preocupar-se per les polítiques més bàsiques d’un estat és el que tenim ara: pobresa infantil, baixa educació i una
important desigualtat fiscal”. D ́aquesta manera acabava Villarejo la seva intervenció.

Si bé Villarejo va provocar un estat d'alerta receptiva, i una ovació quan va finalitzar el seu discurs, per part dels quaranta assistents de la petita sala de la modernista casa Golferichs, Paco Frutos no va ser menys. L'històric polític i ex secretari general del Partit Comunista d’Espanya va ser l’últim a intervenir.

Paco Frutos va pujar al faristol d’un salt, i després d'agraïr a tothom l’assistència a l’acte va començar la seva bateria de crítiques a tort i a dret, o millor dit al nacionalisme i a les esquerres. El fil conductor de la seva intervenció va ser la crítica cap la situació que viu actualment Catalunya i sempre culpant el nacionalisme. “A catalunya estem vivint una farsa i les esqueres han d’estar atent”, va dir Frutos. La poca gent assistent a l’acte aplaudia cada cop que hi havia un retret al sobiranisme o a la demanda d’independència de Catalunya. I va ser vàries vegades. Frutos va acabar dient que “hi ha famílies a Catalunya que discutiexen per culpa de l’independentisme o que eviten parlar-ne per no barallar-se i que això era un greu problema social”. Més aplaudiments. I així va acabar la posada de llarg d’Esquera en Positiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada